joi, 31 decembrie 2009

Gânduri la final de an


Lumea mea şi a voastră desigur, a celor care aţi petrecut câteva clipe în acest mic univers al literelor, se pregăteşte de încă un prag între ani... Este cel de al doilea! Cu toate că nici în 2009 "Lumea mea" nu a încercat, poate, nimic nou, a continuat totuşi demersul invitaţiei la lectură propus de la bun început. Sigur, publicarea unor texte din literatura universală, este un act care uneori, trezeşte tot felul de întrebări. "Ce l-a apucat pe ăsta să publice poezelele altor autori?!"; "O fi profesor de limba română?"; "O avea drepturi de publicare a acelori autori?", etc. Am pornit pe acest drum din dorinţa de a împiedica uitarea unor autori şi de a oferi oricărui suflet câteva momente de linişte şi lectură. Cât despre drepturile de autor, sunt un apărător convins al acestora dar, consider că fiecare scriitor (şi fiecare artist) are dreptul la un cadou de suflet de ziua sa. Astfel am ajuns şi la publicarea unor texte din literatura contemporană. Din acest punct de vedere, doresc să continui acest demers şi în 2010.

De asemenea, am dorit ca prin acest blog, să încurajez pe toţi cei care vor din tot sufletul să scrie un vers şi n-au avut curaj sau posibilităţi să o facă. "Lumea mea", rămâne în continuare, suportul necesar oricărui text literar; personal, consider că literatura română este, din nefericire, într-un regres pe care nu şi-l merită. Din acest punct de vedere, orice text "încuiat în sertar", nu face decât să accentueze şi mai mult acest regres. Relansez aşadar invitaţia de la înfiinţarea blogului. Aceea de a scrie şi mai ales de a publica fără teamă, orice text pe care doriţi să-l împărtăşiţi cu noi.

Şi în 2010 "Lumea mea" pregăteşte noi provocări literare şi, de asemenea, alte proiecte culturale.
Doresc să le mulţumesc celor care m-au ajutat la înfiinţarea şi la continuarea vieţii în "Lumea mea", atât cu idei, cât şi cu texte sau suport tehnic şi să le urez, din tot sufletul, multă sănătate, inspiraţie şi multe succese, în anul care abia îşi deschide porţile...
Cu mult drag, B.B.

Un comentariu:

  1. La multi ani! Multumim pt. ca rupeti putin din timpul dvs. pt. a ne aduce in universul minunat al lecturii care ne face mai 'bogati' si mai 'frumosi'.

    La cat mai multe postari!

    RăspundețiȘtergere