joi, 8 ianuarie 2009

Marius Golea


Anunţ de mică publicitate

Motto:” Todeauna şi peste tot, este şi va fi loc, pentru toţi şi pentru toate!”
(Ironie poetizantă despre sinele general...)


Vând urgent viaţă irosită, recent scăpată din refacere capitală, cu numeroase trenuri pierdute, cu multe nedumeriri de schimb, cu amintiri dureroase - preluabilă imediat; accept variante.
Garantez acces rapid şi neîngrădit la deziluzii, visare de vise neîmplinite, gimbuşlucuri destiniene şi picanterii ale soartei.
Este prevăzută şi cu turelă - prin care uneori intră soarele iar alteori se prelinge puţină ploaie - care odată deschisă vă va arăta ce este dincolo, fără însă a vă lăsa să treceţi...
Are oglinzile orientate spre înapoi, aşa încât vă veţi putea bucura mereu de priveliştea greşelilor trecute, fără să aveţi nici cea mai mică idee despre ceea ce vă rezervă viitorul!
Este dotată cu un portbagaj nesfârşit pentru lecturi diverse, sfârşite.
La cârligul de remorcare puteţi agăţa diferite corăbii, construite pentru a naviga pe mările oceanice ale reveriilor.
Intră în preţ o iubire mare, adolescentină – de-acum uitată, precum şi câteva aventuri mai mici, recente, toate gratuite.
Ofer pe deasupra, greutăţi materiale, datorate în cea mai mare parte proprietarului, dar care pot fi puse, fără probleme, pe seama neşansei.
Putem negocia şi câteva creaţii literare, ce au o mare valoare doar pentru autor, plus câteva zeci de gânduri deranjante, atât pentru sine cât şi pentru ceilalţi.
Se asigură confort total prin negări ale negaţiei şi diverse măşti faciale pentru protecţie sufletească.
Evitaţi utilizarea îndelungată a inimii, că altfel vă va pieri îndrăzneala de a mai fi laşi!
Rog seriozitate maximă! Sunaţi după ceasul al doişpelea!


Nebunul
Dedicată nouă! Şi vouă! Tuturor! Tutu!!!..rorilor!

Ce mâini mari am! Şi parcă vroiam să vă spun ceva! Dar ce!?
A!... Ieri în seara asta de mâine m-a împins pe scări Poe! Edgar! Şi – şi! Allan! Noroc că m-a prins Ţuţea! Cu nişte crengi din care ieşea puzderie de flori! De primăvară, de măr şi de cais, de pur şi de adevăr! Înflorite! Şi m-a tras Geniul Bradului! Noica! De mâna sufletului! Printre cetini! În întrul lăuntrului! Printre conuri şi brazii păltiniţi! Ai păltinişurilor! Că altfel aş fi secerat! Cu coastele! Însângerate! Respirând! Podgoriile oranj! Ale de frunte podgoreanului! Nichita! Stănescu! Călcat de albul! Pas! Al Fecioarei! Pe nelupescul gât!
Şi ce-i cu această depărtare!? Dintre vedere şi înţelesuri!... Dintre sensuri şi vădiri!?
De ce mă doare aşa de tare!? Neliniştea! De a ajunge! Dincolo! Unde!?... Şi! Ca să ajung acolo! Pe unde să trec!?... Voi care sunteţi normali! Pe unde credeţi că trebuie să scot!? Cămaşa! Pentru a ieşi! Cu basmaua curată!? Ce trebuie să învăţ pentru a şti!? Ce trebuie să ştiu pentru a înţelege!? Ce trebuie să înţeleg, pentru a mă folosi!? Cine este acela!? Dintre noi! Dintre voi! Printre născuţi! Şi nenăscuţi!... De care trebuie să mă folosesc! Pentru a mă linişti!?...
Dintre toate drumurile! Din calcul! Le-am ales pe acelea! Care nu duc nicăieri! Pentru a nu ajunge niciodată mai departe Decât! Pe-aici! Pe-aproape! De voi! De ceea ce rămâne! Din mine însumi! După ce vă dau vouă! Ceea ce pot să vă dau! Ca să nu vă las singuri de tot... După ce vă iau! Vouă! Ceea ce vreţi! Voi! Înşivă! Să vă iau!... După ce! Şi unii şi alţii! Cu toţii! Separaţi! Împreună! O să batem nişte clipe, în piroane! De o să-L doară! Tare! Pe Univers! La fel de tare! Cum îl doare pe greiere! Mâncarea de către barză! Şi zborul în burta ei! În stomacul Morţii! De viu! La fel de tare! Cum o doare pe şopârlă! Ruperea de cozi!
Nenumărate! Toate ale ei! Care cresc din carne şi oase! La loc! Legate de carne! Şi de oase! De Voi! De Mine! De Noi! Şi de Ei! De! Ei!... Care nu înţeleg!!!
De! Ei! Care râd!... De Noi?! Şi ce dacă! ... Avem capul spart!!... De aceeaşi piatră! Cu care au fost lovite! Muzicile sferelor! Ce cântau! În creierul! Fundamentalului! Vitalului! Universalului! Îndumnezeitului! Poeticului! Eminescu!...
Pfff!... Culmea!... Ce-mi spuneţi voi!? Care sunteţi capabili! Să vă invidiaţi! Singuri!... Vă doare şi pe voi!?... Poate!... De ciudă! De dragoste! De iertare! De mirare!... Şi sunteţi ciuruiţi! Pe nu-ştiţi-unde! De nu-ştiţi-ce! Şi nici doape nu aveţi! De vi se răsuflă sufletul! Bă!!!... Ca un vin ce se oţeteşte! Viaţă irosită! Fără speranţă şi fără vină! Că nici vinovaţi nu puteţi fi! Fără plâns!... Că voi nu plângeţi! Şi fără plâns, nici nu existaţi! Nici nu pieriţi! Doar daţi ocol Universului! Înconjurând pe-afară! Nişte scări de bloc! Încălţaţi cu papuci de casă! Ce lipăie temători! Prin ploi dese şi ude! Purtate de vânturi reci! Care vin de la duşurile de deasupra voastră! Duşuri reci! Şi! Rareori! Calde!
Ce automobil frumos! Aveţi! Şi ce palat universal! Aveţi! Din cărămidă! Termoizolantă! Cu gratii! De fier! Că dacă vă închideţi în el! Nici nu vă mai puteţi scoate! Nici voi pe voi! Nici alţii pe voi!
Dragilor! Fraierilor! Ultimilor! Sublimilor!...
Escrocilor!... Printre vorbe şi spuneri! Aveţi vipere! Şi printre vipere! Sunteţi! Voi! Totuşi?! Ele vă muşcă! Înveninându-vă! Ne! Deosebindu-vă! Ne! Păsându-le! Ne! Durându-vă!
Staţi! Opriţi-vă! Încremeniţi-vă! Eu care nu sunt nebun! Decât un pic! Şi poate, mai mult! Vă iubesc! Prostuţilor!...
Phuhhh!... De ce vă spun toate acestea!? Nici măcar nu vă deranjaţi! Să auziţi!... Sunteţi prea ocupaţi! Cu ceaşca de cafea! În care v-aţi adunat viaţa! Odată cu fierea! Aia verde! Şi rea la gust! Pe care tocmai! Uitându-vă în oglindă! Aţi vomitat-o!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu